Dusty Roots – info

Dusty Roots – is een vijfmens bluesformatie uit de Randstad en zij spelen met enthousiasme en zonder pretenties diverse stijlen blues. Met twee zanger/gitaristen, een bluesharp-speler en een ritme-sessie met een vrouwelijke bassiste en een geroutineerde drummer spelen zij heerlijke bluesmuziek. Dit jaar speelt Dusty Roots o.a. in Vlaardingen, Boskoop en in Delft bij de Stadsbrouwerij De Koperen Kat.

10 jaar was Jan Wagemakers toen hij de charmes van de gitaar ontdekte. Hij raakte hij al gauw verknocht aan gitaren en de blues. Naast gitaarspel staat Jan zijn mannetjes als zanger. Zijn inspiratie o.a.: Eric Clapton, Allman Brothers, Cuby, Living Blues, de vroege Rolling Stones, Johnny Winter maar ook T-Bone Walker. Favoriete gitaren: Zijn home made ES- en zijn Les Paul-model (voor slide). Eerder bracht hij vele muziekuren door bij de bands Serenes, Doorgedraaid, Lumberjack en nu al enige jaren bij Dusty Roots.

Sinds de jaren 60 draait drummer Peter Maarleveld al mee in de muziek scene. Hij was, voordat hij zich aansloot bij Dusty Roots, jaren lang actief in vele bands. Denk o.a. aan de LP Bluesband, Goodtime Charlie, Stack Rhythm en de The Jacob Harper Blues Band. Met zo veel routine is deze band verzekerd van een strak ritme.

Eric van Uum voegt met zijn zang en gitaarspel duidelijk Amerikaanse roots invloeden toe aan de band. Dat kan ook niet anders omdat hij het grootste deel van zijn leven doorbracht in de jungle van de Mississippi Delta (in Mileston) en leerde daar tot in de puntjes de finesses van de blues .

Bassiste Inge Claussing begon ooit met het keyboard, later gooide zij het roer om en nam 10 jaar drumles. Uiteindelijke vond zij de ware liefde, de lage tonen van de basgitaar! Vanuit de vele stijlen muziek is bluesmuziek haar favoriet. Enthousiast wordt zij vooral van het samenspel met andere bandleden en geniet zij van elk optreden met Dusty Roots.

Ooit begon Christiaan van den Bosch op de speelgoed-harmonica van zijn dochter. En daarna volgde de betovering voor de Bluesharp. In- en uitademen kan hij als de beste en je herkent hem aan het ‘blues’ eelt op zijn lippen. Hij luistert graag naar muziek van vóór de jaren ‘60. Muddy Waters, Little Walter en Willie Dixon zijn z’n blueshelden. Inmiddels heeft hij zijn eigen Bluesharpen.