Blues After Seven – info

Blues After Seven – groeit met de ‘blues’jaren. Begonnen in 2016 stijgt het aantal optredens jaarlijks. Kenmerkend aan de sound van Blues After Seven zijn naast de warme stem van Carla, de dubbele gitaarriff’s, de eigen songs en de oude bewerkte blues originals voorzien van een “rafelrandje”.

In Zuid-Holland zijn optredens gedaan in Den Haag, Leiden, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Lisse, Monster, Nieuwkoop, Sassenheim, Dordrecht, Wateringen en Vlaardingen.

Recent speelde Blues After Seven nog bij de opsteekdagen van het Internationale BloemenCorso in Sassenheim. Ook buiten de regio Den Haag is Blues After Seven actief, denk aan Haaksbergen, Apeldoorn en Geldermalsen. Tijdens het ‘Blues bij de Buren’ festival speelde de band een aantal semi-acoustische sessies in een historische Kloosterkelder in Wijk bij Duurstede.

Met haar warme jazzy stem is zangeres Carla Groenewegen het absolute ‘bluesy jazzy visitekaartje’ van de band. Haar creatieve teksten zijn de basis voor vele nieuwe eigen songs. Vóór Blues After Seven speelde zij in een Nederlandstalige band en zong in diverse kleinschalige bandprojecten.

Muziekgezien Leidse blog – Peter Visser

Drummer André den Hollander is voor de band steun en toeverlaat op ritmisch gebied. Hij is de ‘creatieve ritme-rots’ waar iedereen stevig op bouwt. Vóór Blues After Seven drumde hij zeer verdienstelijk in meerdere regionale bands w.o. de Audio Jacks.

Het gitaarspel van gitarist/bluesharp-speler Geke Kajim ademt het pure ‘karakter van de elektrische blues’. Zijn bluesharp licks kleuren de bluesy jazzy sound. Ooit speelde hij jaren in de fameuze Haagse bluesband The Limits. Door afwezigheid wordt hij prima vervangen door een goede bluesgitaarmaat van hem Fred Mulder, die ook heeft geschitterd in andere stijlen bands denk aan o.a. 60’s band, Shadows-muziek en Indo-Rock.

Na jarenlang de 6 snarige gitaar te hebben beroerd viel bassist Bert van der Meer voor de 4 snarige bas. Sindsdien is het Bert & Bas. Samen met André ‘schetst’ hij met veel plezier en ritmische inspiratie de ritme-basis van Blues After Seven. Door afwezigheid wordt hij vervangen door Aad Verhoeve die heerlijk intuïtief bast en samen met Fred Mulder in een andere band speelt.

Als oprichter van Blues After Seven zoekt gitarist/bandleider Maarten Lindeboom altijd naar nieuwe bluesavonturen. Zijn gitaarpartijen, vele eigen songs en initiatieven stuwen de groei van de band. Eerder speelde hij in Out of the Blue en de 7 Roads Blues Band. Zijn leuze is: Samen in het ‘band’proces altijd succes!

Het 800 jarige bestaan van Boskoop werd een prachtige uitdaging om een kleinschalig bluesfestival te bedenken maar ook te organiseren, waarvoor nogmaals dank aan Boskoop800 en BUCK.BAR.Kitchen die daarvoor de faciliteiten boden.